Skip to main content

Make-Over

De huid, het haar en de nagels bestaan deels uit collageen. Maar ook de botten, het kraakbeen, de vloeistof in de gewrichten, de spieren en aderen bevatten grote hoeveelheden collageen. Het is een lichaamseigen stof, welke het lichaam zelf tot het 25e levensjaar ruimschoots aanmaakt. Vanaf ongeveer de 25 jarige leeftijd neemt de aanmaak hiervan jaarlijks met ongeveer 1% af.

Collageen is de “lijm” welke ons bindweefsel in ons lichaam bij elkaar houdt. 30% van ons lichaam bestaat uit deze belangrijke stof. Onze huid bestaat zelfs voor 70% uit collageen.

Er zijn meerdere typen collageen. De meest voorkomende typen bevinden zich;

  • Type I: Komt het meest voor, samen met type V, in de huid het bindweefsel o.a. rond de gewrichtenligamenten ( o.a. de kniebanden) de bloedvaten en pezen.
  • Type II: komt, samen met type X, voor in het kraakbeen de tussenwervelschijven en ribben.
  • Type III: Vinden we ook in de huid, het beenmerg, en de gewrichtsvloeistof tussen de gewrichten.
  • Type V: Komt voor in het kraakbeen, het haar, de nagels en de tanden.
  • Type X: Dit komt, samen met type II, voor in de tussenwervelschijven, het kraakbeen en de ribben.

Ook is het bij Make–Over mogelijk om uw gewenste product bij uw schoonheidssalon aan te vragen. Daarbij creëert Make–Over aan een win – win – win situatie. Schoonheidssalons kunnen daarbij het product met een mooie korting verkopen en ook krijgt de schoonheidssalon commissie over het product zonder eigen investering. Ook wordt de naam van de schoonheidssalon vermeld op de website van Make–Over.